Back to All Events

4e Wit + Weizen Weekend Bierfestival


4e WIT + WEIZEN WEEKEND BIERFESTIVAL IN BREDA

HET ZOMER(STE) BIERFESTIVAL VAN HET ZUIDEN BIJ CAFE ZEEZICHT EN CAFE SAMSAM

Van vrijdag 24 juli tot en met zondag 26 juli 2015 organiseren Café Zeezicht en Café SAMSAM in Breda het vierde WIT + WEIZEN WEEKEND (WWW). Dit jaar in samenwerking met bierwinkel firmabier.nl waardoor er nog meer bijzondere witbieren te proeven zijn dit jaar.

Op het zomer(ste) bierfestival van het zuiden kunnen dit jaar - meer dan ooit – ruim honderd wit- en weizenbieren gekeurd worden. Nieuw dit jaar is de flinke uitbreiding van landen van herkomst. We kennen Duitsland, België en Nederland als de witbierlanden bij uitstek. Daar komen nu ook bieren uit de onder andere de Verenigde Staten, Denemarken, Spanje, Frankrijk en nog veel meer bij. Naast bier proeven is er muziek en kan de hongerige maag gestild worden met gerechten die bij uitstek passen bij witbier: mosselen en saté. Diverse barren in het café en op het terras geven de diversiteit binnen de witbiercultuur weer.

Bier en met name speciaalbier wint steeds meer aan populariteit. De zomer kan niet zonder wit- en weizenbieren. Met name deze bieren zijn uitermate verfrissend en dorstlessend. Café Zeezicht draagt haar steentje bij aan het uitdragen van de biercultuur door jaarrond een uiterst groot scala aan speciaalbieren te serveren met een focus op België en zeer bijzondere ‘craft’ bieren. SAMSAM is een modern – echt – Nederlands café met voornamelijk Nederlandse speciaalbieren in het assortiment. Firma Bier is de webwinkel voor de echte speciaalbier liefhebber. Een online walhalla van meer gemiddeld 1000 bieren die alleen gekozen worden op basis van goede kwaliteit.

Toegang tot het festival is gratis. Met muntjes kan er geproefd worden. Het terras en restaurant van Zeezicht en SAMSAM zijn gewoon geopend tijdens het WWW.

Gasten kunnen door het invullen van een stemformulier bepalen wat het beste witbier wordt van 2015. De winnende brouwerij ontvangt de WOW (White Of Whites) Award.  Vorig jaar streek St. Christoffel W-IPA met de eer. De gast maakt tevens kans op een leuk prijzenpakket.

Het WWW begint vrijdag 24 juli om 16.00 uur. Zaterdag en zondag om 13.00 uur. 

https://www.facebook.com/events/426772170837830/

Earlier Event: July 4
The Hipp.
Later Event: November 1
De November Wildweken