Back to All Events

3e Wit + Weizen Weekend


Van vrijdag 25 juli tot en met zondag 27 juli 2014 organiseert Café Zeezicht in Breda het derde WIT + WEIZEN WEEKEND (WWW) in Nederland. Dit jaar in samenwerking met de buren van Café SAMSAM waardoor er nog meer plaats is voor bier en de bierliefhebber. 

Op het zomer(ste) bierfestival van het zuiden kunnen dit jaar meer dan zestig wit- en weizenbieren uit met name Nederland, België en Duitsland geproefd worden. Naast bier proeven is er muziek en kan de hongerige maag gestild worden met het gerecht bij uitstek passend bij witbier: mosselen. 

Bier en met name speciaalbier wint steeds meer aan populariteit. De zomer kan niet zonder wit- en weizenbieren. Met name deze bieren zijn uitermate verfrissend en dorstlessend. Café Zeezicht draagt haar steentje bij aan het uitdragen van de biercultuur door jaarrond een uiterst groot scala aan speciaalbieren te serveren met een focus op België en zeer bijzondere ‘craft’ bieren. SAMSAM is een modern – echt – Nederlands café met voornamelijk Nederlandse speciaalbieren in het assortiment.

Diverse barren in het café en op het terras geven de diversiteit binnen de witbiercultuur weer. Naast bekende witbieren zullen er ook enkele bijzondere bieren (van verder over de grens) te proeven zijn die beperkt verkrijgbaar zijn in ons land. Het assortiment kan net zo dynamisch zijn als witbier zelf.

Toegang tot het festival is gratis. Met muntjes kan er geproefd worden. Het terras en restaurant van Zeezicht en SAMSAM zijn gewoon geopend tijdens het WWW.

Gasten kunnen door het invullen van een stemformulier bepalen wat het beste witbier wordt van 2014. De winnende brouwerij ontvangt de WOW (White Of Whites) Award.  Vorig jaar streek Beyerd Hefe Weisse met de eer. De gast maakt tevens kans op een leuk prijzenpakket.

Het WWW begint vrijdag 25 juli om 16.00 uur. Zaterdag en zondag om 13.00 uur. 

Earlier Event: June 23
WK Voetbal: Oranje vs. Chili LIVE
Later Event: October 5
Singelloop 2014