Back to All Events

Swingfestival 2014

Het mini jazzfestival op verschillende podia in de stad, waaronder vanaf het eerste uur erbij: Zeezicht uiteraard. Traditiegetrouw is dit voor ons ook de aftrap van het nieuwe Zeezicht Live! seizoen. Dit maal staat het quartet van de Belgische saxofoniste Marjan van Rompay op het podium!

Het Quartet Marjan Van Rompay heeft Marjan opgericht toen ze haar masteropleiding voltooide. Sinds de beginjaren van haar muzikale studies componeert Marjan haar eigen muziek. Deze heeft ze altijd kunnen uitvoeren met verschillende formaties. De ambitie om een eigen kwartet te leiden werd steeds sterker. Toen ze na haar conservatorium opleiding in Den Haag terug keerde naar België zocht Marjan de ultieme ritmesectie. Haar composities leken Janos Bruneel, Bram Weijters en Toon Van Dionant op het lijf geschreven. Door de vele improvisaties heen heeft elk individu de vrijheid om de muziek te beïnvloeden. De alertheid die ze hiervoor ten toon spreiden garandeert een intense en spannende muzikale ervaring. Ondertussen is dit kwartet uitgegroeid tot een hechte en muzikaal sterke groep.

Scheldejazz
Ik heb Marjan als soliste bij de SwingClub en tijdensconcerten op het Breda Jazz Festival en Scheldejazz Terneuzen in mijn formatie gehad; aldus Jan Laerbuch, organisator van het Swingfestival. Tijdens deze optredens kwamen haar improvisaties al als zeer vernieuwend en eigentijds over. Deze frisse wijze van spelen werd door het publiek enorm gewaardeerd.

Altsaxofoniste Marjan Van Rompay starte haar muzikale opleiding op tienjarige leeftijd aan de lokale muziekschool van Lier [België]. Ze volgde haar bacheloropleiding aan het Conservatorium van Den Haag bij onder andere John Ruocco en Toon Roos. In Juni 2008 mocht Marjan als afgevaardigde van het Conservatorium de 18e IASJ-meeting te Riga bijwonen en ze kreeg in hetzelfde jaar ook de HSP-Huygensbeurs. Afgelopen jaar is ze afgestudeerd aan de masteropleiding van het Conservatorium Antwerpen bij Ben Sluijs en Kurt Van Herck. Marjan Van Rompay leidt momenteel haar eigen Quartet en is tevens actief bij Youth Jazz Orchestra, Lennart Heyndels Quintet, Breece Trio en Melphi. Ze stond de afgelopen jaren als solist of orkestlid op het podium tijdens The Hague Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Amsterdam IJ-jazz Festival en Brussels Jazz Marathon.

 

Earlier Event: October 12
Bokkentocht 2014
Later Event: October 30
November Wildweken