Back to All Events

Abbey Beer Festival - Bourgondisch Breda


  • Grote Kerk Breda Kerkplein Breda (map)

Van donderdag 21 november tot en met zondag 24 november 2013 organiseert Café Zeezicht in samenwerking met Café SAMSAM in Breda het eerste Abbey Beer Festival in Nederland. Het festival zal onderdeel uitmaken van het grootse culinaire festijn Bourgondisch Breda. De locatie is het kroonjuweel van de stad Breda: de Grote Kerk. Het is een bierfestival waar ruim honderd trappist- en abdijbieren van meer dan 25 brouwerijen geproefd kunnen worden. 

Met het festival zal niet alleen de uitzonderlijke kwaliteit van deze bieren getest kunnen worden maar is het ook een mooie introductie in de wereld van speciaalbier. Deze eerste editie zullen alleen de bieren van erkende trappisten en abdijen aanwezig zijn. Deze bieren dragen een gewild keurmerk dat strenge eisen stelt aan wat zich nou een trappist of een abdijbier mag noemen.

Omdat het festival onderdeel uitmaakt van het evenement Bourgondisch Breda valt er voldoende te genieten van meer lekkers. Zo zullen tien toprestaurants hun kunsten vertonen op het bord en is er een Fine Food Fair waar ambachtelijke bedrijven hun lekkerste waar presenteren. Daarnaast kan er ook genoten worden van muziek en zijn er nog veel meer activiteiten te beleven. Vorig jaar trok het evenement meer dan 3000 bezoekers. Op Special Sunday van het Abbey Beer Festival zullen er specialiteiten en extra’s te verkrijgen zijn.

Tijdens het festival kan er betaald worden met zogenaamde nassaumunten. De bieren worden geschonken in proefglazen. De nassaumunten kunnen ook gebruikt worden om te proeven bij restaurants.

Entreekaarten a tien Euro zijn verkrijgbaar viahttp://www.bourgondischbreda.nl/ of via deze link:https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/27/1
Op donderdag is er een zakelijke relatiedag en zijn er ook VIP kaarten te koop a 30 Euro.

Tijden
Donderdag 16.00 – 23.00 uur (zakelijke relatiedag)
Vrijdag 16.00 – 23.00 uur
Zaterdag 16.00 – 23.00 uur
Zondag 13.00 – 20.00 uur

Earlier Event: November 3
Bokkentocht
Later Event: November 29
ZEEZICHT LIVE! De Supersessie