Nov
19
to Nov 22

3e Abbey Beer Festival

We gaan weer bier proeven in de Grote Kerk van Breda! Het jaarlijkse Abbey Beer Festival tijden Bourgondisch Breda staat altijd in teken van de abdijen, kloosters en aanverwanten. Naast bekende kloosterbieren maken we een ruime selectie uit zogenaamde geestverwanten. Bieren die passen binnen een stijl of thema. Dit jaar is het thema Saints & Sinners. Verwacht een spectaculaire collectie met dit jaar veel bieren buiten de lage landen. Je kunt ruim honderd bieren proeven deze vier dagen in de mooiste setting van de stad. Naast het Abbey Beer Festival vind je ook veel restaurants met kleine gerechtjes en is er een food markt.

View Event →
4e Wit + Weizen Weekend Bierfestival
Jul
24
to Jul 26

4e Wit + Weizen Weekend Bierfestival

4e WIT + WEIZEN WEEKEND BIERFESTIVAL IN BREDA

HET ZOMER(STE) BIERFESTIVAL VAN HET ZUIDEN BIJ CAFE ZEEZICHT EN CAFE SAMSAM

Van vrijdag 24 juli tot en met zondag 26 juli 2015 organiseren Café Zeezicht en Café SAMSAM in Breda het vierde WIT + WEIZEN WEEKEND (WWW). Dit jaar in samenwerking met bierwinkel firmabier.nl waardoor er nog meer bijzondere witbieren te proeven zijn dit jaar.

Op het zomer(ste) bierfestival van het zuiden kunnen dit jaar - meer dan ooit – ruim honderd wit- en weizenbieren gekeurd worden. Nieuw dit jaar is de flinke uitbreiding van landen van herkomst. We kennen Duitsland, België en Nederland als de witbierlanden bij uitstek. Daar komen nu ook bieren uit de onder andere de Verenigde Staten, Denemarken, Spanje, Frankrijk en nog veel meer bij. Naast bier proeven is er muziek en kan de hongerige maag gestild worden met gerechten die bij uitstek passen bij witbier: mosselen en saté. Diverse barren in het café en op het terras geven de diversiteit binnen de witbiercultuur weer.

Bier en met name speciaalbier wint steeds meer aan populariteit. De zomer kan niet zonder wit- en weizenbieren. Met name deze bieren zijn uitermate verfrissend en dorstlessend. Café Zeezicht draagt haar steentje bij aan het uitdragen van de biercultuur door jaarrond een uiterst groot scala aan speciaalbieren te serveren met een focus op België en zeer bijzondere ‘craft’ bieren. SAMSAM is een modern – echt – Nederlands café met voornamelijk Nederlandse speciaalbieren in het assortiment. Firma Bier is de webwinkel voor de echte speciaalbier liefhebber. Een online walhalla van meer gemiddeld 1000 bieren die alleen gekozen worden op basis van goede kwaliteit.

Toegang tot het festival is gratis. Met muntjes kan er geproefd worden. Het terras en restaurant van Zeezicht en SAMSAM zijn gewoon geopend tijdens het WWW.

Gasten kunnen door het invullen van een stemformulier bepalen wat het beste witbier wordt van 2015. De winnende brouwerij ontvangt de WOW (White Of Whites) Award.  Vorig jaar streek St. Christoffel W-IPA met de eer. De gast maakt tevens kans op een leuk prijzenpakket.

Het WWW begint vrijdag 24 juli om 16.00 uur. Zaterdag en zondag om 13.00 uur. 

https://www.facebook.com/events/426772170837830/

View Event →
The Hipp.
Jul
4
to Jul 5

The Hipp.

Het Wit + Weizen Weekend is er over drie weken, maar we krijgen het door de hitte nu al op de heupen. Daarom deze zaterdag een extra (nieuw) beerfest: The HIPP. Het concept is simpel alsook doeltreffend; men neme een hittegolf, zet 14 knijterkoele pilseners uit alle windstreken klaar en plakt een toffe dj achter de decks op het terras. Plop de dop en chillen maar!

View Event →
Feb
13
to Feb 17

CIRREKUS KARRENEVAL IN ZEEZICHT

Vijf dagen lang Cirrekus Karreneval in Zeezicht! Het doek gaat vrijdag open voor het feestspektakel. Zaterdag begint het al met de matinee maar doen we de avond nog even wat extra salto's. Zondag zijn de brakjes aan de beurt voor de deur en gaat het binnen acrobatisch los. Maandag natuurlijk de Grote Optocht en binnen houden we onze eigen optocht met de feestparade. Dinsdag pilsen we af.

 

View Event →
Dec
15
to Dec 16

Bierproeverij 2 - Seizoen vijf

De tweede bierproeverij van dit seizoen staat ook nu weer onder leiding van een echte brouwer. En echt brouwen kan ie! Ronald Mengerink van bierbrouwerij De Dochter van de Korenaar uit Baarle Hertog is onze gewaarde gastspreker. Je kunt deze avond minimaal acht proefglazen verwachten met uitleg van de brouwer zelf. Daarnaast serveren we tussendoor hapjes en is er op het eind de fameuze quiz met prijzen. On top of that, krijg je ook nog een biertje (van de Dochter vd Korenaar) van het huis! Dit alles voor maar 15 piekjes! Een mooie avond wederom in het vooruitzicht.

View Event →
Zeezicht LIVE!
Nov
28
to Nov 29

Zeezicht LIVE!

Wederom een vette Zeezicht LIVE sessie onder leiding van DE gitarist Fernando Lewis. Ditmaal in de stijl van de godfather of soul... Jaaaaames Brown! Naast Fernando staan in ieder geval Joost Verbraak op trompet, Co Vergouwen op toetsen, Chris Strik op drums en Robin Koerts op bas op het podium. Entree is gratis!

View Event →
2nd Abbey Beer Festival
Nov
20
to Nov 23

2nd Abbey Beer Festival

Ook dit jaar vindt er weer het Abbey Beer Festival plaats tijdens het grootse culinaire event, Bourgondisch Breda.

In de Grote Kerk organiseren Cafe Zeezicht en Cafe SAMSAM een uitgebreide proeverij van het beste op kloosterbieren gebied. Meer dan 100 speciaalbieren van vele brouwerijen die een achtergrond en/of connectie hebben met een abdij of klooster kun je komen proeven. Waren het vorig enkel de officiële abdijen. Dit jaar kun je de een mooie selectie proeven en daarnaast de beste die in de stijl van de kloosterbieren passen. Veel nieuwe bieren dus! Uiteraard zullen de trappisten ook vertegenwoordigd zijn.

Naast de vele speciaalbieren op ons festival is er tijdens het evenement nog meer te beleven in de Grote Kerk. Zo geven meer dan 10 toprestaurants acte de presence met proeverijen en is er een grootse versmarkt met tal van makers van lekkers. Ook is er muziek en zijn er workshops.

Kijk ook op bourgondischbreda.nl voor meer informatie.

View Event →
Bierproeverij 1 - Seizoen Vijf
Nov
10
to Nov 11

Bierproeverij 1 - Seizoen Vijf

Vijfde seizoen, de eerste. Met minimaal acht proefbieren, uitleg, hapjes tussendoor en tot slot de quiz met prijzen. Een kaartje kost 15 piek en haal je aan de bar. Dit seizoen hebben we tal van Nederlandse brouwers uitgenodigd de proeverij te geven.

Deze eerste editie: Ramses Bier

View Event →
Zeezicht LIVE!
Nov
7
to Nov 8

Zeezicht LIVE!

Na het Swingfestival zijn we ook voor het 21e jaar weer los met Zeezicht LIVE! Topsessies onder leiding van master guitar player Fernando Lewis. Ditmaal naast Fernando op het podium de onvolprezen zangeres uit Breda, Lynsey Carli! Daarnaast op bas, Charles Nagtzaam (Frank Boeijen Groep), op gitaar Remi Lauw (Secret Rendez Vous), op toetsen Erik Smans (De Helden) en tot slot Maarten Poiters van Gingerpig op drum. Vanavond een metagroove jam in de stijl van Jill Scott en Angie Stone. Entree is gratis!

View Event →
November Wildweken
Oct
30
to Nov 30

November Wildweken

Kom genieten van wild in Het restaurant boven Zeezicht. De hele maand staan naast het Herfstmenu heerlijke wildgerechten op de kaart. En omdat we het lekker vers houden zijn er regelmatig nieuwe gerechten te proeven. Reserveer nu een tafeltje!

View Event →
Swingfestival 2014
Oct
26
4:00 PM16:00

Swingfestival 2014

Het mini jazzfestival op verschillende podia in de stad, waaronder vanaf het eerste uur erbij: Zeezicht uiteraard. Traditiegetrouw is dit voor ons ook de aftrap van het nieuwe Zeezicht Live! seizoen. Dit maal staat het quartet van de Belgische saxofoniste Marjan van Rompay op het podium!

Het Quartet Marjan Van Rompay heeft Marjan opgericht toen ze haar masteropleiding voltooide. Sinds de beginjaren van haar muzikale studies componeert Marjan haar eigen muziek. Deze heeft ze altijd kunnen uitvoeren met verschillende formaties. De ambitie om een eigen kwartet te leiden werd steeds sterker. Toen ze na haar conservatorium opleiding in Den Haag terug keerde naar België zocht Marjan de ultieme ritmesectie. Haar composities leken Janos Bruneel, Bram Weijters en Toon Van Dionant op het lijf geschreven. Door de vele improvisaties heen heeft elk individu de vrijheid om de muziek te beïnvloeden. De alertheid die ze hiervoor ten toon spreiden garandeert een intense en spannende muzikale ervaring. Ondertussen is dit kwartet uitgegroeid tot een hechte en muzikaal sterke groep.

Scheldejazz
Ik heb Marjan als soliste bij de SwingClub en tijdensconcerten op het Breda Jazz Festival en Scheldejazz Terneuzen in mijn formatie gehad; aldus Jan Laerbuch, organisator van het Swingfestival. Tijdens deze optredens kwamen haar improvisaties al als zeer vernieuwend en eigentijds over. Deze frisse wijze van spelen werd door het publiek enorm gewaardeerd.

Altsaxofoniste Marjan Van Rompay starte haar muzikale opleiding op tienjarige leeftijd aan de lokale muziekschool van Lier [België]. Ze volgde haar bacheloropleiding aan het Conservatorium van Den Haag bij onder andere John Ruocco en Toon Roos. In Juni 2008 mocht Marjan als afgevaardigde van het Conservatorium de 18e IASJ-meeting te Riga bijwonen en ze kreeg in hetzelfde jaar ook de HSP-Huygensbeurs. Afgelopen jaar is ze afgestudeerd aan de masteropleiding van het Conservatorium Antwerpen bij Ben Sluijs en Kurt Van Herck. Marjan Van Rompay leidt momenteel haar eigen Quartet en is tevens actief bij Youth Jazz Orchestra, Lennart Heyndels Quintet, Breece Trio en Melphi. Ze stond de afgelopen jaren als solist of orkestlid op het podium tijdens The Hague Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Amsterdam IJ-jazz Festival en Brussels Jazz Marathon.

 

View Event →
Oct
12
12:00 AM00:00

Bokkentocht 2014

Zes verschillende cafe's in de binnenstad. Zes verschillende bockbieren van het vat en een heleboel leut. Schrijf je met een groep in, in een van de deelnemende zaken zoals Zeezicht (of Bruxelles, Corenmaet, Catch 22, Heeren van Breda of Huiskamer). Stempelkaarten kosten 17.50 Euro en daar zit in ieder geval 1 bockbier per zaak bij inbegrepen!

View Event →
Oct
5
to Oct 6

Singelloop 2014

De jaarlijkse run door de Bredase binnenstad is een feestje op zich. Bij Zeezicht sta je vooraan om je vrienden, familie en/of collega's toe te juichen. Daarnaast is het ook de plek om uit te hijgen onder het genot van een goede borrel. Maak het mee!

Zeezicht ondersteunt een grote groep renners die lopen voor het goede doel. Stichting Metakids is het doel wat wij sinds enige jaren steunen. Help ook bij het onderzoek naar stofwisselingsziekte bij kinderen. Kijk op http://www.metakids.nl voor meer informatie.

View Event →
3e Wit + Weizen Weekend
Jul
25
to Jul 27

3e Wit + Weizen Weekend

Van vrijdag 25 juli tot en met zondag 27 juli 2014 organiseert Café Zeezicht in Breda het derde WIT + WEIZEN WEEKEND (WWW) in Nederland. Dit jaar in samenwerking met de buren van Café SAMSAM waardoor er nog meer plaats is voor bier en de bierliefhebber. 

Op het zomer(ste) bierfestival van het zuiden kunnen dit jaar meer dan zestig wit- en weizenbieren uit met name Nederland, België en Duitsland geproefd worden. Naast bier proeven is er muziek en kan de hongerige maag gestild worden met het gerecht bij uitstek passend bij witbier: mosselen. 

Bier en met name speciaalbier wint steeds meer aan populariteit. De zomer kan niet zonder wit- en weizenbieren. Met name deze bieren zijn uitermate verfrissend en dorstlessend. Café Zeezicht draagt haar steentje bij aan het uitdragen van de biercultuur door jaarrond een uiterst groot scala aan speciaalbieren te serveren met een focus op België en zeer bijzondere ‘craft’ bieren. SAMSAM is een modern – echt – Nederlands café met voornamelijk Nederlandse speciaalbieren in het assortiment.

Diverse barren in het café en op het terras geven de diversiteit binnen de witbiercultuur weer. Naast bekende witbieren zullen er ook enkele bijzondere bieren (van verder over de grens) te proeven zijn die beperkt verkrijgbaar zijn in ons land. Het assortiment kan net zo dynamisch zijn als witbier zelf.

Toegang tot het festival is gratis. Met muntjes kan er geproefd worden. Het terras en restaurant van Zeezicht en SAMSAM zijn gewoon geopend tijdens het WWW.

Gasten kunnen door het invullen van een stemformulier bepalen wat het beste witbier wordt van 2014. De winnende brouwerij ontvangt de WOW (White Of Whites) Award.  Vorig jaar streek Beyerd Hefe Weisse met de eer. De gast maakt tevens kans op een leuk prijzenpakket.

Het WWW begint vrijdag 25 juli om 16.00 uur. Zaterdag en zondag om 13.00 uur. 

View Event →